sunnuntai 20. helmikuuta 2011

finjet

Tämän kuvan referoin teeveeykkösen uutislähetyksestä, koska siinä on melko hyvin esillä rakennus, joka pystytettiin paljon puhutun Saastamoisen talon paikalle. Valistuneet kuopiolaiset ovat ristineet rakennuksen Finjetiksi ja luultavasti se suojellaan siinä missä Helsingin Makkaratalokin.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, tulee koti-ikävä rakasta Kuopiota! Siellä on juuret ja oma kulttuuri, nyyhkistä vuan!

Saapa nähdä millainen tuosta torista tulee sen valmistuttua. Kesällä viimeistään lähden taas katselemaan heimoveljiä ja -sisaria.

a-kh kirjoitti...

Enpä voi muuta kuin yhtyä kysymykseen. On tehty onnistuneesti torinaluspysäköintipaikkoja, Kuopiossakin, mutta nykyinen mylläys on jotain tavatonta. Edellisen mylläyksen jälkeen torille ilmestyi rumia pömpeleitä ja pahaa pelkään, että sinne on nyt ilmestymässä kaikkien rumien pömpeleiden äiti. Kuopion tori on kautta aikain ollut kaupungin keskusaukiona legenda suomalaisten torien joukossa, mutta onko siitä nyt tulossa keskusumpio.

Anonyymi kirjoitti...

Älkäämme heittäkö kirvestä vielä kaivoon, jospa se olisi valmiina vielä joten kuten siedettävä. Ei tietenkään sellainen kuin se ihanissa muistoissa on männävuosikymmeninä.. kun isä soitti vaskipuhaltimia vappuna orkesterissa torilla ja väkeä oli kertynyt laumoittain keskustaan...

On todellinen kulttuuriteko, että joku ottaa kuvia noista loputtomista muutosprosesseista, se on sitä paikallishistoriaa parhaimmillaan.

Valto-Ensio kirjoitti...

Kävin Kuopiossa viime perjantaina. Otin torimontusta ja kauppahallista valokuvia Anttilan paikoitusparvelta.

Voin lähettää sähköpostiin jos on tarvis?

Ihmettelin yhden äijän kanssa Anttilan hississä, että siinä se vanha KONE vielä samoissa raameissa kuljettaa kansaa ylös-alas kuin 30 vuotta sittenkin.

Minulla on muuten jossain valokuvia silloisestakin yläparkista, mutta löytäisinköhän niitä jos jaksaisin kansioita penkoa...

Siellä Sokoksen kongin takanakin oli purettu vanhaa pois ja monttua kaiveltu. Meneeköhän sieltäkin sitten aikanaan koko kiinteistön alitse kuilu torinaluspysäköintiin?

a-kh kirjoitti...

Oma tila

Eläkäämme toivossa.

Valto Ensio

Voin laittaa kuviasi tähän blogiin sinun nimelläsi.

Luulen, että Sokoksen takana tehdään tavarankuljetusväylää Carlssoniin.

Valto-Ensio kirjoitti...

Huomenta. Katselin tässä sähköpostilinkkiäsi, mutten hoksaa sitä mistään? Autatko sokeaa... (lähettäisin pari kuvaa Kuopiosta)

a-kh kirjoitti...

No minä lähetän.

Liisa kirjoitti...

Luin lehdestä, että joutuvat korottamaan tulevaa torin kantta jonkin verran Siskotytön laidalta. No, sinnehän se vietti.

Tänään vihdoin kävin Antikkalan hiihtohissin kohdalta kiertämässä vielä sen vanhan Antikkalan alalenkin. Sekin häviää. Jalat tunsivat vanhat tutut ladut, vaikka hiihtoliike aiheutti kuin henkeä salpaavan puukoniskun lapojen väliin. (Sisulla siis, koska hiihtämisestä luopuminen on minulle niin vaikeaa.)

Maisema oli aivan toinen. Vanhat omenapuut olivat tallella oikealla ja yksi kuusi oli jätetty portinpuolikkaaksi. Muuten koko paikoitualueen reuna oli täynnä puupinoja. En edes viitsinyt kuvata uutta tietä/katua, jota parhaillaan rakennettiin latujen väliin.

a-kh kirjoitti...

Oikeastaan on hyvä, etten ole näkemässä. Minulla oli jonkin aikaa palstaviljelmä Antikkalassa. Minun aikanani hävisi siitä alhaalta ruutikellarin likeltä yksi talo. Omenapuu jäi. Sitten puretiin hissin yläpäästä mökki. Pappilan torpan säilyttämisestä tapeltiin kovasti. Kun se lopulta päätettiin kunnostaa, havaittiin, että lattialankut olivat 1700-luvun puoliväliltä.

pike kirjoitti...

Kiva katsella kuopion kuvia, isäni on haudattu siilinjärvelle, kuoli kuopion sairaalassa, eli siilinjärvihän on siinä ihan lähellä. Lue joskus myös mun blogia. http://sanosekukkasin.blogspot.com

a-kh kirjoitti...

pipsa

kiva kun kävit.

Olen vähän laiskasti viime aikoina päivitellyt, mutta jospahan tästä toivun, laiskamadosta.