lauantai 31. heinäkuuta 2010

tervemenoa kuopion kalahalli

Ensin pilattiin torin ympäristö ja nyt pilataan tori ja sen jo institutionalistiseksi muodostunut kauppahallin arkkitehtoninen olemus purkamalla kalahalli ja rakentamalla sen kylkeen vitriini, jonka muodosta tosin ei vielä ole varmuutta, joskin oheinen havainnekuva antaa osviittaa siitä, mitä ollaan haluamassa. Kotkassa purettiin koko kauppahalli, mutta melkein kaikki kotkalaiset ovatkin lähtöjään savolaisia. Miksei siis Kuopiossakin? Ennen niin komea kaupungin keskusaukio tuntuu nykyään olevan kaupallinen ikuisuusprojekti, jolla ei ole päätä eikä häntää. Hyvä sentään, että valtuutettu Marja Kivinen jaksaa johdonmukaisesti olla huutavan ääni erämaassa, olisi siitä sitten hyötyä tahi ei.

4 kommenttia:

Valto-Ensio kirjoitti...

Joko ne juuttaat sen kalahallin purkivat? Minulla saattaa olla jokunen itse otettu valokuva rakennuksesta, mutta en löytänyt vielä. Onhan se toki kuvattu miljoonalle filmille, mutta oma ottama on aina oma.

1960-luvulla isä osti joskus matikan tai hauen tullessaan Kuopijon kalahallista ja toi Rautavaaralle saakka kossupullojen lomassa salakussaan. (Jos ei ollut omia pyytöjä järvessä)

Oletkos kuullut, että Kuopiota joku viäräleuka on kutsunut myös Muikkumilanoksi? Nyt sekin nimitys sitten joutanee roskikseen vaikka kai sieltä Partasen kalakukkoja vielä saapi?

a-kh kirjoitti...

veh

Ei sitä kalahallia vielä ole purettu, mutta valtuuston enemmistö on päättänyt, että puretaan, eikä valituslupaa päätöksestä ole.

Kuusikymmenluvulla ostin ensimmäisen kalakukkoni Kuopion torilta ja se kesti hyvin leirielämää Iivarinsalossa.

Partaset kyllä tekevät kukkoja, mutta kukot ovat jollakin tavalla niin teollisuustuotteen oloisia, että niiltä puuttuu persoonallinen luonne. Jonkun tädin myyntipöydältä löytyy vaihtoehtokukkoja, jotka voivat olla mieluisia yllätyksiä.

Muikkumilanosta en ole kuullut.

Rautavaara on kaunista seutua. Sitä sanotaan Suomen eteläisimmäksi Lapiksi. Valitettavasti maisema ja museoidut savottakämpät eivät elätä. Ajattelin sillä suunnalla pyöräillessäni, että tienvarren suomänniköt eivät vuosikymmenten aikana ole paljon pituutta kasvaneet, vaikkei näkymä olekaan niin kitulias kuin ennen.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkiahan meillä on purettavissa ja vaihdettavissa, vuan että ois vielä savolaisuus ja kalahalli... ei kyllä sovi kohalle. Antakkee armoo.

a-kh kirjoitti...

armoa ei, Siperiaan