maanantai 18. tammikuuta 2010

puijon tornit

Liisalla on blogisaan talvinen kuva Puijolta. Ohessa muutama kuva lisää. Ensimmäinen on vuodelta 1900. Keskimmäisen kuvan osalta vuosi on hakusessa. Kolmas kuva on otettu 1963. Muita tietoja minulla ei tähän hätään kuvista ole. Tiilitornissa olen käynyt jo silloin, kuin nykyinen torni ei vielä ollut rakenteilla. Tornin, Saastamoisen kulman ja Kansalliskaupan purkamista harmitellaan Kuopiossa yhä. Ylin kuva suurenee klikkauksella, alemmat eivät juuri suurene.

4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Keskimmäisessä kuvassa näyttäisi olevan samanlainen talvi kuin nyt.

a-kh kirjoitti...

siellä on hieno talvi

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka olen itse vuosimallia -59, muistan kuinka ukkini säilytti seinällään juuri tuollaista kuvaa, jossa vanha ja uusi Puijon torni ovat rinnakkain. Kauniin Saastamoisen kulman ja Kansalliskaupan rakennuksen purkamista harmittelen itsekin vielä tänäkin päivänä. Lapsuudessani ne vielä kaunistivat kaupunkikuvaamme.

a-kh kirjoitti...

En tosiaankaan ymmärrä, miksei vanhempaa tornia, arkkitehtonisestikin silmää miellyttävää, voinut jättää paikalleen. Mielestäni ei ollut turvallisuussyitäkään purkaa sitä. Mielestäni pottunuija on tämän päivän katsannossa arkkitehtonisesti tylsä. Puisen tornin paikalla on nyt Puijon maja. Puijolle on haettu kansallismaiseman statusta, mutta on se ympäristöineen niin muuttunut aikojen saatossa, että yhtä hyvin Helsingin Kruununhaka on kansallismaisemaa.