keskiviikko 14. lokakuuta 2009

niittomies

nykyisen Alavan kirkon paikalla Betty Väänäsen kuvaamana 1934. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo. Alavan kirkon tienoilla oli Valkeisen rannalla Alavan hovi, jota Väänästen omistajuuden takia sanottiin myös Väänälän hoviksi, mutta varsinainen Väänälän hovi on Siilinjärven Kehvolla, missä kirjailijana tunnettu Kauppis-Heikki toimi kiertokoulun opettajana.

3 kommenttia:

Lastu kirjoitti...

Alavan kirkossa menimme naimisiin 70-luvun alkupuolella. Hauska nähdä tämäkin historiallinen kuva, kiitos.

a-kh kirjoitti...

Alavan kirkko on 60-luvun betoniarkkitehtuuria ja jotkut haluaisivat räjäyttää sen miljoonia maksavien korjauskustannusten sijaan, mutta rakennus on lailla suojeltu. Minusta kirkkosalin interiööri on aika mukava ja soveltuu hyvin kuoroesityksiin. Esim. Järvenpään kirkko on betoniaskeesia pahimmillaan. Sen suunnittelija perusteli näkemystään sanomalla, että seurakunta on kirkon paras koriste.

Lastu kirjoitti...

Niin, kovin kalsea Alavan kirkko on, ei mieleisemme lainkaan, mutta sinänsä niin tunnelmalliseen Tuomikirkkoon liittyi henkilökohtaisesti raskaita muistoja joten sitä ei voitu valita kun rakkautemme sinetöitiin. Ja se on kestänyt tähän päivään asti ja toivon mukaan ikuisesti :)