maanantai 24. elokuuta 2009

tammimarkkinat 1930

Viimeisenä taisi mennä purkuun Salon talo. Kaupungintalo ja halli ovat vielä pitäneet pintansa. Valok. Tuttu Jänis. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo.

3 kommenttia:

Heikki Lappalainen kirjoitti...

Hieno blogi ja hyvin kertova on tämäkin kauppatorinäkymä. Kaupunkien historia on kiehtova ala ja vanhoja rakennusten ja ympäristöjen kuvia voi kaiholla seurata, se valtava muutos dokumentoituu näissä kuvissa hienosti.
Minulla on eräs romaaniluonnos johon sijoitin joukon onnellisia ihmisiä. He olivat kaikki Kuopiosta. Ja kaikki Hesalaiset jotka halusivat tulla onnellisiksi lähtivät Kuopioon. Hesasta käsin minun on helppo kirjata Kuopio "Onnellisten kaupungiksi". Nämä kuvat tukevat mukavasti sitä mielikuvaa.

a-kh kirjoitti...

Kuopiolla on puolensa. Kun asuin siellä, minulla oli blogi Inkilänmäen horisontista, jossa otin kantaa kaupungin kunnallispolitiikkaan ja erityisesti rakentamiseen ja vielä erityisemmin purkamiseen, koska vedin Pro puutalo - liikettä, joka lienee enää muisto vain.

a-kh kirjoitti...

Kuopiossa asuu varmasti onnellisia ihmisiä. Kauppias Jaakko Lehtonen (Ruoka-aromi, Jokeri)sanoi minulle, että vilkkain väki Kuopiosta on muuttanut Helsinkiin ja jäljellä ovat jäyhemmät, joilla ei ole mitään kiirettä kassajonoissa. Varmaan oli kyse niistä onnellisista ihmisistä. Toriparkki tappoi Jaskan K-kaupan, joka oli ollut markkinajohtaja, eikä hänen jokerinsa menestynyt Kauppakadulla eikä Leväsellä eikä Leppävirralla, vaan kauppias joutui lähtemään onnensa hakuun Helsingin Myllypuroon palkkarenkinä. Kaupanteon hän aloitti Helsingissä tunnelin Alepassa.

Nyt kaupunkikeskustaa yritetään elvyttää jälleen kerran mylläämällä toria, joka ei oikeastaan ole käytännössä muuta kuin parkkihallin kansi. Toria reunustavat lehmukset kaadettiin jo edellisen mylläyksen aikana. Uudet eivät betoniin juurru.