maanantai 21. joulukuuta 2009

kuopion matkustajasatama

Pekka Falkenbergin kuvaamana 1935. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo. Veikkaisin, että varhaisesta lumipeitteestä on kysymys. Nyt on talvipäivän seisaus ja toisena joulupäivänä päivä on tänäistä ainakin kukonaskeleen pidempi. Loppiaisena päiväkulta jo lämmittää mustalaisen reen perää. Hyvää joulua ja onnellista uuttavuotta!

sunnuntai 20. joulukuuta 2009

kiekkoilijat

kuvasi Toivo Räsänen Valkeisenlammella. Vuodesta ei ole tietoa, mutta nurmeksien sijasta pojilla näyttää olevan hokkarit. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo.

perjantai 18. joulukuuta 2009

asemakoulu

Kuvanottovuosi ei ole tiedossa, mutta kameran takana oli E. Seies. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo. Tässä koulussa nujusi myös Koliseva Kale. Puijon kuve näkyy taustalla.

tiistai 15. joulukuuta 2009

kilpahiihtäjät

kuvasi 1932 Tuttu jänis Kuopion nykyisen linja-autoaseman paikalla. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo. - Taitaa vielä olla herroilla mäystinsiteet. Voitto-siteet tulivat kyllä 1930-luvun alulla, mutta ensimmäiset sälesukset siviilikäytön massatuotantoon vasta sotien jälkeen.

lasten uimaranta

Väinölänniemellä kuvasi 1930 E. Seies. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo. Tässä minäkin olen uskaltanut pulikoida, aikuisena. Oli tarpeeksi matalaa käsipohjaa porskuttaakseni. Puustoa on nykyään vähemmän.

torstai 3. joulukuuta 2009

väinölänniemen uimala

Vänärin uimala 1929. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo.

valkeisenlampi

Lasten ilot kuvasi E. Seies v. 1931. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo.